Apa Maksudnya Jumaat?

2012-07-10
Tidak ada kena mengena dengan cerita ini

Kakkoii sedang melakukan latihan industri di salah sebuah syarikat konsultan.. Ditugaskan untuk memantau kerja-kerja penanaman cerucuk di sebuah projek..

Pada hari jumaat yang lepas..


"Tauke, sudah jam 12 ni. Time rehat... Aku mau pergi sembahyang Jumaat."

"Ooo ok bos. Nanti masuk jam berapa?"

"Biasa kalau Jumaat jam 2.30 petang macam tu masuk balik lah."

"Ooo tak ada orang jaga lah jam 1 petang nanti?"

"You kalau mau ketuk jam 1, you panggil orang pantau ini tempat. Nanti aku masuk aku kasi check balik."

"Ooo ok lah kalau macam tu. Mari I hantar you turun.."


Disebabkan tapak tersebut terletak di atas bukit, maka kontraktor terpaksa mengambil dan menghantar Kakkoii (Kes tak nak kereta tersangkut dekat tanah lah ni..)

Dalam perjalanan turun, kami berselisih dengan pekerja yang juga sedang turun untuk berehat..


"Alo Mat.. Lu orang ada pergi sembahyang tak?"

"Tak ada bos!"

"Ok, kalau macam tu.. Nanti jam 1 petang lu orang start kerja balik. Ok?"


Dan dengan muka tak bersalah mereka jawab..


"Bos, hari ini Jumaat. Rehat 2 jam! Nanti jam 2 petang kami mula lah!"

"Haiya.. Lu orang tak sembahyang pun mau rehat 2 jam ka!"

"Kita orang Islam ma.. Mau kasi respek sama Jumaat!"

"Erk.."


Ada juga orang sebegini.. Mengaku Islam tetapi tuntutan agama diabaikan.

P/s :-Nanti mati kena hempap cerucuk konkrit tak sempat taubat baru tau!



11 Komen Dari Mereka Yg Kakkoii:

Anonymous said...

Hhahha wei gile ah .wei ade whatsapp bg aku doe .senang aku roger kau

Liyana Rahim

Kakkoii on July 10, 2012 at 9:32 AM said...

whatsapp tu pe?

maszull on July 10, 2012 at 6:25 PM said...

assalamualaikum kakkoii...macam ni pun ada kan...;)

Anonymous said...

Whatsapp tu ape ntah menatangnye .hee ko xde kot

Sheila Adziz on July 11, 2012 at 10:51 PM said...

hai... cam tu lak... tak p solat tp tau respek... huhu

eidah mazidah on July 12, 2012 at 1:26 AM said...

sengal..nasib baik reti jugak nak hormat -,-"

AleeyaLiya on July 21, 2012 at 7:57 PM said...

aik..ada jugak orang mcm ni.ish3..

Abang Menaip on May 2, 2013 at 12:59 AM said...

Assalamualaikum, saya dtg singgah dan follow blog ni :D smile always !!

Spondylolysis on April 30, 2018 at 5:58 AM said...

That was a VERY interesting one! Seriously interesting.

Nitna on February 7, 2019 at 10:32 PM said...

Nice post :)

Btw, aku mau share 3 postingan di blog aku Diary Antin

- Mengunjungi 5 Tempat Ibadah di Jakarta
- Pentingnya Belajar SEO dan Mengatur Keuangan Untuk Blogger
- Mengenal Peran Direktorat Kesehatan Kerja dan Olahraga

Semoga kamu suka dan mau berkunjung ke blog aku :)

Terima kasih,
Diary Antin

engaztop2 on September 10, 2019 at 6:28 AM said...


افضل الخدمات المنزلية بمدينة القطيف 0551844053 من تسليك للمجارى ومكافحة الحشرات وتنظيف للفلل والمنازل والشقق
وتنظيف السجاد والمجالس ومكافحة النمل الابيض بالقطيف


شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف
شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف
شركة تنظيف فلل بالقطيف
شركة تنظيف بالقطيف


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kakkoii-me Copyright © 2011