Status FB Anda OR?

2011-02-10

Posting kali ni Kakkoii nak cite pasal FB.. Apa tu FB? It's stand for FaceBook yg mana merupakan satu laman sosial.. Ala yg citer Social Network tu... Mesti tau kan? Kakkoii yakin mesti ramai Kakkoiis yg ada FB masing2..

Ni nak citer siket ni... Kita boleh set status pada FB kan? Ada yg In a relationship, Single, Engage... dan yg nak dijadikan topik hari ni... OR!

Apa tu OR?
Ia bermaksud

Open Relationship!!

Kakkoiis tau x apa maksudnya? Ha pd sesiapa yg tau, dah boleh stop baca celoteh Kakkoii. Bagi yg x tau, teruskan bacaan dan jgn terkezut ye..



Sebelum kita straight to the point, Kakkoii nak cite sikit gaya hidup orng "Barat" ni.. di sana ada satu istilah Sex Partner..

ye.. SEX PARTNER


Maksudnya, seseorang itu tiada apa2 perasaan cinta kpd pasangannya dan hanya dianggap sebagai RAKAN SEKS semata2.. Wow. Jgn terkejut.. tu la gaya hidup mereka.

Dan ayat open relationship bermaksud,

"Sebuah hubungan yang terbuka adalah suatu hubungan di mana orang yang terlibat bersetuju bahawa mereka ingin bersama, tetapi di mana hubungan romantis atau seksual dengan orang tambahan diterima, dibenarkan atau dibiarkan."

Kakkoiis faham?

Dgn erti kata lain, si dia yg bgtau orng bahawa dia berada di dalam "open relationship", bermaksud dia mempunyai seorang teman untuk ehem2 TANPA ada perasaan dan apa2 ikatan. Dia dan temannya bebas untuk ber-couple dgn orng lain dan tiada halangan!

SUMBANG + SEKS BEBAS = NERAKA!
Ingt tu..

So, sekarang Kakkoiis dah tau apa maksudnye OR tu? Beware.. Coz untuk yg x tau ia membawa maksud

Boleh Berkawan Dgn Siapa Shj

Akn ttp, bg yg mengetahui, maksud sebenarnya lain dan ia akan menjejaskan nama baik kita..

X KAN LA GAMBAR BERTUDUNG TP STATUS OR?

fikir2kan lah...

9 Komen Dari Mereka Yg Kakkoii:

Fashionista on February 10, 2011 at 6:00 AM said...

bahaya nh...

Kakkoii on February 10, 2011 at 6:03 AM said...

Tau x pa... sama2 jadikan iktibar

fyna on February 10, 2011 at 5:10 PM said...

erk....
speechless jap...

Cik Mimie on February 11, 2011 at 12:36 AM said...

wooo..really?? terkejut kjap..

czueka zulaikha on February 12, 2011 at 6:45 AM said...

thanks fer info berguna .. really lepas ni ta wat dah ! :P

Kakkoii on February 12, 2011 at 6:48 AM said...

huhu... x pa. Dah tau jgn la wat.. hehe sharing is caring rite?

arif ismail said...

fuhhh..!!! selamat xprnah try, nati laen lak org pikir....

Kakkoii on February 12, 2011 at 7:40 AM said...

arif punya nasib banyak baik ho.. haha

kaku lator on March 6, 2011 at 4:53 AM said...

kadang2 kita main ikut ajer kan tanpa kita ketahui maksud sebenarnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kakkoii-me Copyright © 2011