Diari Seorang Guru - Maaf, Saya Tipu Kamu!

2011-08-26
- Kadang-kadang guru perlu mengugut murid -


Tidur dalam kelas..
Hampir semua guru mempunyai masalah ini..
Bila mengajar, masuk topik yang membosankan, pelajar akan mula meletakkan kepala di atas meja dan... 


Tidur!


Kakkoii pun tidak terkecuali.. 
Sehingga satu tahap, Kakkoii merancang satu penipuan untuk mengugut mereka..


"Selamat tengahari kelas..!"

"Selamat tengahari en. kakkoii !"

"Ok, sebelum saya mula mengajar.. Ada 1 perkara yang saya nak bagitahu.."

"Perkara apa?"

"Jangan kata saya tak nak tolong kamu ye.. Ni saya bagi peringatan awal-awal.."

"Macam serius aje cikgu ?"

"Ha ah.. memang serius.."

"Apa dia yang serius tu?"

"Semalam kami guru-guru sejarah ada buat mesyuarat.. Bincang kenapa keputusan kamu makin menurun.."

"Then ?"

"Cikgu-cikgu ramai yang bagi ulasan kata pelajar suka tidur dalam kelas !"

"Haaaaah~"

"So, mereka dah buat keputusan.."

"Keputusan apa ?"

"Bila-bila masa sahaja, pengetua, GPK atau guru disiplin akan masuk mengejut ke dalam kelas untuk lihat samada kamu tidur atau tidak.."

"......."

"Dan mereka juga akan melihat samada kamu memberi perhatian dalam pembelajaran atau tidak..."

".........."

"Dan sekiranya tertangkap, kamu fikir sendiri apa yang mereka boleh buat terhadap kamu.."


Dan pengajaran dimulakan...
Sungguh ajaib, semuanya menumpukan perhatian dalam pengajaran Kakkoii..
Ini membuktikan penipuan yang Kakkoii lakukan telah berjaya..

Tetapi...


"Oi, wah wah wah... sedapnya kau tidur sambil duduk !!"

Lebih kurang macam ini la gaya dia tidur..



Rupa-rupanya mereka tetap mencari kaedah baru untuk tidur...


P/s : Pelajar zaman sekarang bijak, cuma mereka tidak menyalurkan kebijakkan mereka ke jalan yang betul..

Jika anda minat entry ini, sila tekan Like dan Share dalam FB yer..



34 Komen Dari Mereka Yg Kakkoii:

alepridz on August 26, 2011 at 12:28 AM said...

haha... dapat idea ni dari mimpi ke ni kk?

wafiy suzly on August 26, 2011 at 12:38 AM said...

mmg la feveret utk tido dlm kelas, haha

ArulchelseA on August 26, 2011 at 12:46 AM said...

ngantuk tetap ngantuk..ugut2 lah..janji nak lena jap ni.. kih kih kih

Cik Bell on August 26, 2011 at 1:01 AM said...

klu ada student camnie..mmg bell cepuk je..padahal dlu time kecik2 kita pun 2x5 sama.haha

Qaseh Qistina on August 26, 2011 at 1:20 AM said...

hahaha..tidur is must..erk..kalau dalam kelas mmg selalu ngntok..dh nk abis kelas mata segar bugar...=P

RinsyaRyc on August 26, 2011 at 1:33 AM said...

hehe... Biasalatu.. Kitapun dulu bijak juga.. Siap tongkat kepala pakai tangan, lepastuh kepala tunduk cam org tgh baca buku.. Ngeee~~


-kakkoi cikgu yerk?

NuRfArHaNiAiDa on August 26, 2011 at 3:47 AM said...

haha~ selalu gak alaminya~
nak2 mse sejarah XD!
"tungkat dagu~ mata kejam~tidur~tngn x berhenti belek2 buku~" (x tidur la tnjuk kat ckgu! fokus2!!) haha
kwn sblah dah nk terlelap tngok aida tdur~ xde bantal jer ~lau x dibuai mimpi la!!~ BesT tIDor mAsE SEJarah! no wonder dpat sejarah slalu E! hakhak XD XD

cik AF on August 26, 2011 at 3:49 AM said...

hahaha. saya suka tdo. tak kesahlah ada guru besaq ke hape.


cume lepas tdo tu rasa myesal la pulak =.=

'idun sa'idun on August 26, 2011 at 6:12 AM said...

Saya dulu dlm kelas ada masanya nantuks gak.. tapi xde la sampai tido dlm kelas..cuma perkataan 'stoma' yg cikgu tulis kat papan hitam tetiba saya nampak bertukar jadi 'soto ayam' je.. hehehehe.. :)

Nur Intan Syafinaz on August 26, 2011 at 6:39 AM said...

mengantuk je...huhuhu..tak tau nak wat cne dalam kelas mengantuk sja..wlupun tidur awal..

sRie aRTy ! on August 26, 2011 at 8:13 AM said...

kalau saya rasa ngantuk saya buat buat salin apa yang lec cakap padahal dalam buku ada phone tengah texting. HAHA.

Lia Irdelia on August 26, 2011 at 8:41 AM said...

hahahaa.. nice to read.. :)

aimie amalina on August 26, 2011 at 9:17 AM said...

hhahaha
terbyg dlm kelas tu cam mne
huu..termasuk sy juge
nantok jek
tido cukup nntok..x cukup pon nantok..aiyakkkk

SitiSafiyyah on August 26, 2011 at 10:12 AM said...

masa ss skola dulu.. nasiblah cikgu yg kene mengajar time tengah ari.. sebab time tulah paling best nak tersengguk2.. huhu

Gen2Merah on August 26, 2011 at 12:52 PM said...

wakakaka.. kelakar lah cerita ni cikgu.. hihihi... kita buat kaedah baru, mereka pun ada taktik yang baru.. hihii

Kakkoii on August 26, 2011 at 4:54 PM said...

@alepridz

Haha.. bukan r..

Student kan takut guru2 atasan ni..

So kita kena la gunakan mereka sebaik2nya.. haha

Kakkoii on August 26, 2011 at 4:55 PM said...

@wafiy suzly

Erk... no komen haha

Kakkoii on August 26, 2011 at 4:56 PM said...

@ArulchelseA

Huh ni jenis x makan saman!! haha

Kakkoii on August 26, 2011 at 4:56 PM said...

@Cik Bell

Haha jgn cepuk t kene saman.. hik3

kecik2 kita memang gitu.. tu yang faham teknik dewang haha

Kakkoii on August 26, 2011 at 4:57 PM said...

@Qaseh Qistina

Hah.. sapa pesen dgn student kk!!

Kakkoii on August 26, 2011 at 4:57 PM said...

@RinsyaRyc

haha old trick tu..

A ah saya dulu guru ganti ^^

Kakkoii on August 26, 2011 at 4:58 PM said...

@NuRfArHaNiAiDa

Sejarah subjek best ape.. tapi bila sampai topik yang bosan, memang mengantuk gak la jwbnye haha

Kakkoii on August 26, 2011 at 4:58 PM said...

@cik AF

ko memang suci.. haha

Kakkoii on August 26, 2011 at 4:59 PM said...

@'idun sa'idun

Tu bukan ngantuk namanya.. tu dah tahap kebulur hahaa

Kakkoii on August 26, 2011 at 4:59 PM said...

@Nur Intan Syafinaz

Kalau dlm kelas kk, kk bg dewang makan gule2..

Kakkoii on August 26, 2011 at 4:59 PM said...

@sRie aRTy !

Huh... no komennn haha

Kakkoii on August 26, 2011 at 5:00 PM said...

@Lia Irdelia

Thx and do come again ^^

Kakkoii on August 26, 2011 at 5:00 PM said...

@aimie amalina

... tu penyakit tido x puas namanya ahaha

Kakkoii on August 26, 2011 at 5:01 PM said...

@SitiSafiyyah

Haha sape dpt time tu, memang malang la coz nak kene pandai tackle student

Kakkoii on August 26, 2011 at 5:01 PM said...

@Gen2Merah

Dewang otak geliga.. ada je trick yg nak overcome trick kita

RinsyaRyc on August 26, 2011 at 5:34 PM said...

waaa.. Cayelah! CIkgu...^^ *seru sikit

jehanfrhin on August 26, 2011 at 5:54 PM said...

hahaha.. bijak2.. ligat jugak kepala murid2 tu yer..

FYA PELANG! on August 26, 2011 at 9:15 PM said...

sejarah T.T tak sah tak tido. spm, sejarah anco. sekian :DD

Anonymous said...

hahaha shit gler menatang tidor macam tuu :)

-kiah wilcha-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kakkoii-me Copyright © 2011