Novel ?

2011-08-18
Novel karya Elyna


Kakkoii seorang lelaki...
Kakkoii suka baca novel...
Tapi bukan lah novel yang terlampau JIWANG !!

Pada suatu hari Kakkoii pergi ke TNB untuk membayar bil bulanan.. Memang lazimnya orang ramai dan Kakkoii terpaksa tunggu lama untuk giliran. 

Macam biasa, untuk mengisi kebosanan, Kakkoii mengeluarkan novel dan mula membaca..

Tba-tiba..


"Bee, tengok mamat tu.. baca novel.."

"Mana?"

"Tu haa yang duduk depan tu.."

"A ah la.. lelaki ke?"

"A ah lelaki.. Mesti romantik kan?"

"Hah?"

"Ye la.. Biasanya lelaki yang baca novel ni romantik.. Pandai ambil hati perempuan.."

"Kenapa pulak?"

"Sebab dia baca novel la.. Kan dalam novel kebiasaannya watak lelaki dia romantik..? Mesti lah dia akan ikut perwatakan watak tu.."

"Ooo ye ke.. Bee tak baca novel. Mana Bee tau.."

"Patutlah Bee tak romantik! Hik hik hik.."

"Hmm.. Mesti budak yang baca novel depan ni bukan lelaki.."

"Eh, lelaki la.. Honey tengok tadi.. Memang dia lelaki.."

"Bukan.."

"Habis tu apa?"

"Biasanya lelaki yang baca novel ni..."

"Hmm?"

"PONDAN!!"

"...Erk!!!"


Kurang asam...


"Hoi! Aku baca novel Sejarah Islam laaa!"

"Err sorry bro.. sorry.."

Novel ni memang best!!


P/s : Bukan semua lelaki yang baca novel itu PONDAN! Sama juga seperti bukan semua perempuan yang pakai seluar itu TOMBOY! Rupanya ada juga orang yang "berakal sempit" dalam negara ini..

Jika minat entry ini, sila tekan Like dan Share dalam FB anda yer..



34 Komen Dari Mereka Yg Kakkoii:

LemonSusu Skyjuice on August 18, 2011 at 8:45 PM said...

tu la pasal suka suki je nak kata pondan kan..tapi kn selalu lau laki suka bc novel, dia romantik :0

miss ct on August 18, 2011 at 8:46 PM said...

Assalamualaikum kk...
menarik je yg novel islamik ni..kena kumpul duit ni..tq ya sudi perkenalkan novel tu...

cik zaza on August 18, 2011 at 8:50 PM said...

hehehehe xsemestinya pondan yg bace novel en...:P

hana on August 18, 2011 at 8:53 PM said...

haha.
x pasal kene label pondan..
mmg bikin panas tu..
ramai je la laki yg bace novel..
pe la laki tu..

cik AF on August 18, 2011 at 9:25 PM said...

huhu. fa dah baca dah novel ttg sejarah hidup imam syafie mmg best.

btw, ada ke org kate lelaki yg baca novel tu pondan. haish pelik je

-__________-

Hans on August 18, 2011 at 9:37 PM said...

patutnya ko jawab macam nih dekat lelaki tu

"erkk..maaf yer..tak silap saya pondan tak suka baca novel. abang pondan ke tak baca novel?"

hahahaha...baru dia tahu erti penyesalan cakap macam tu

p/s : aku suka baca novel :-)

manggosteen on August 18, 2011 at 9:45 PM said...

novel sejarah islam mmg best..paling aku minat kisah muhamad al-fateh..

Kakkoii on August 18, 2011 at 10:08 PM said...

@LemonSusu Skyjuice

e eh? betul ke?? haha x tau la pulak.. tp ada dengar2 mcm tu

Kakkoii on August 18, 2011 at 10:08 PM said...

@miss ct

most welcoe miss ct.. memang patut wat koleksi tu.. novel yg terbaek~

Kakkoii on August 18, 2011 at 10:09 PM said...

@cik zaza

setuju~~~! lelaki pun bace ape salahnye kan?

Kakkoii on August 18, 2011 at 10:09 PM said...

@hana

tau x pe... rase mcm nak hempok2 je dgn novel yg ada time tu ahaha

Kakkoii on August 18, 2011 at 10:09 PM said...

@cik AF

fa.... lelaki yg bc novel bukan pondan! igt tu!!! hahaa

Kakkoii on August 18, 2011 at 10:10 PM said...

@Hans

wuiyooo... cadangan bernas tu... ahahha bagus2..

idup pembaca novel~! lol

Kakkoii on August 18, 2011 at 10:11 PM said...

@manggosteen

kk ada semua koleksi die ^^...

cume beberapa yg terbaru je x sempat lg nak beli huhu

cIk PikA on August 18, 2011 at 10:16 PM said...

ha?? knape lak diowg pk cam tu.. kengkawan pika yg laki ramai kot yg bce novel. love story ag tu. huhu.. x pondan pon.. :)

RinsyaRyc on August 18, 2011 at 10:20 PM said...

kejam sungguh org yg cakap pondan tu..

kengkwn sya yg lelaki siap borrow novel, sehari jek baca.. (*sya 4 hari baru abis sebijik novel ^^)

Nur Saina (AntooUngu) on August 18, 2011 at 10:23 PM said...

haha hoi sekali! ade ke patut..ok what laki bce novel.. =)

izzah zubir on August 18, 2011 at 10:34 PM said...

novel tu bahan bacaan .ada yg romantik ada yg ilmiah...cuma dh jadi adat kat malaysia ni bila kata novel je mseti cerita kisah cintan cintun jeee .=.=' haiyooo..
anyways membaca itu jambatan ilmu..hehe ceceh

visitme@FaTiN cOrNeR on August 18, 2011 at 10:59 PM said...

sy mmg suka baca novel..dan sy rasa lelaki yg baca novel tu sgt cool..

Kakkoii on August 18, 2011 at 11:20 PM said...

@cIk PikA

itu la namanya lelaki sempit fikiran ^^

Kakkoii on August 18, 2011 at 11:21 PM said...

@RinsyaRyc

waaa tu betul2 kaki novel tu ahaha... kk mau seminggu habis

Kakkoii on August 18, 2011 at 11:23 PM said...

@Nur Saina (AntooUngu)

memang ok pun laki baje novel ahaha~ best ape novel tuh

Kakkoii on August 18, 2011 at 11:23 PM said...

@izzah zubir

haha memang membaca itu jambatan ilmu... tapi bukan bahan bacaan yg melampau ye ^^ :P

Kakkoii on August 18, 2011 at 11:24 PM said...

@visitme@FaTiN cOrNeR

lelaki yg baca novel itu cool?? wow~ kita dah leh panggil dewang Kakkoii (Cool)

AzatLazat on August 19, 2011 at 12:50 AM said...

kalo baca novel thriller takkan pondan jugak ye dok?
:P

ainina jelani on August 19, 2011 at 1:14 AM said...

suka lelaki baca novel :terharu

Kakkoii on August 19, 2011 at 2:01 AM said...

@AzatLazat

kk x suke novel thriller ahaha

Kakkoii on August 19, 2011 at 2:02 AM said...

@ainina jelani

huhu :terharu gak... p la cari laki yg suke bace novel hahah

FadzMeera on August 19, 2011 at 8:54 AM said...

ya ka laki baca novel tue pondan?
ya ka laki baca novel tue romantik?
hi3..nak kena test nih :))

Kakkoii on August 19, 2011 at 8:58 AM said...

fadzMeera >>

haha laki baca novel, definately bukan pondan!

laki baca novel, romantik??? haha selidik yg ini yek~

Nur Hanis on August 19, 2011 at 10:39 AM said...

tak salah pun kalau lelaki baca novel..

ok pe.. :)

Nandhini said...

Nice blog! -Nandhini.I'm here too!-Hiral<3

Kakkoii on August 19, 2011 at 10:53 PM said...

nur hanis >> setuju yang amat~!

Kakkoii on August 19, 2011 at 10:54 PM said...

nandhini >> lol hye there nandhini and hiral ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kakkoii-me Copyright © 2011