Passwordnya Apa?

2011-09-04
Password adakalanya mengelirukan.. Betul ke?


Entry ini dihantar melalui e-mail oleh Yasmin
Terima kasih kerana menyumbangkan entry anda untuk Kakkoii ^^

Pada suatu hari, Yasmin menemani abang ke sebuah kedai mamak..
Abang membawa sekali laptop kesayangannya bertujuan untuk ber"facebook" kerana di kedai itu disediakan kemudahan WiFi..


"Dey Mamak, apa password WiFi sini?"

"Apa WiFi?"

"Ini kedai punya internet lah..!"

"Ooo itu macam kalu, password dia tajupakale juga.."

"Hah?"

"Tajupakale..!!"

"Apa tu?"

"Aiyoo.. awak tanya password kan? Tajupakale lah.."

"Password dia tajupakale?"

"Yaa tajupakale.."


Abang pun menaip password yang dikatakan..


"T.A.J.U.P.A.K.A.L.E."


Ternyata password yang dimasukkan salah..


"Dey Mamak, apa password dia?"

"Tajupakale laa.. Sudah tanya banyak kali sudah... Lagi belakang saya sudah bagi banyak kali juga.."

"Kau bagi salah lah.. Itu sebabnya aku tanya balik.."

"Mana ada salah! Tajupakale lah..."

"Tak boleh la dey.."

"Boleh la.. aiyoo.."

"Hah kau datang sini tengok aku taip.."


Mamak pun datang melihat password yang ditaip abang..


"Ha kau tengok aku taip.. Kalau tak boleh kepala kau aku taju!"

"Aiyoo jangan marah la abang.. Awak kasi taip satu kali lagi saya tengok.."

"Haa kau tengok aku taip.. T.A.J.U.P.A.K.A.L.E."

"......."

"Hah... Kan tak boleh juga.. Password kau bagi salah lah!"

".....Dey abang, sini mari saya taip. Awak kasi tekan salah butang juga..!"

"Eh, yeke... Nah kau tekan lah.."

"Ini macam tekan lah... 7.7.7.7."

"Ini TUJUH EMPAT KALI !!"

"Betul la saya cakap... TAJUPAKALE !!"

"..Erk.."


P/s : Kita kena faham, tidak semua orang berlidah lembut untuk berbahasa melayu..


Jika anda minat entry ini, sila tekan Like dan Share di FB yer..



45 Komen Dari Mereka Yg Kakkoii:

wafiy said...

lawak!!

mimiey on September 4, 2011 at 8:40 PM said...

tajupakale ! ;D

alepridz on September 4, 2011 at 9:02 PM said...

hahaha... PELANGKUNG PALE MAMAK tu 7 kali secara bertubi-tubi....

mindaKhayaLan on September 4, 2011 at 9:13 PM said...

hakhak...

tujuh empat kali la dey...

Phat on September 4, 2011 at 9:37 PM said...

dey selamat hari raya dey hahaha..mcm haram la entry ni..hahaha

Qaseh Qistina on September 4, 2011 at 10:05 PM said...

hahahahahaa..lidah mamak keras ooo...tajupakale..kikikih....cakap betol2 la..tujuh empat kali..hee

Kakkoii on September 4, 2011 at 10:42 PM said...

@wafiy

A ah lawak kan?

Kakkoii on September 4, 2011 at 10:42 PM said...

@mimiey

Haha tajupakale!! igt ayat tu

Kakkoii on September 4, 2011 at 10:43 PM said...

@alepridz

Haha sian mamak tu benjol pale die t

Kakkoii on September 4, 2011 at 10:43 PM said...

@mindaKhayaLan

^^ 7 empat kali tau haha

Kakkoii on September 4, 2011 at 10:43 PM said...

@Phat

Haha haram kan phat? hehehe

Kakkoii on September 4, 2011 at 10:43 PM said...

@Qaseh Qistina

Haha kalo mamak tu bace entry kk mau die taju kapala kk haha

Mss Ieza on September 4, 2011 at 10:45 PM said...

xhot..gelak guling2 XD

red on September 4, 2011 at 10:47 PM said...

siyusly. sebenarnya aku da boleh jangka ending dia XD

sRie aRTy ! on September 4, 2011 at 10:55 PM said...

HAHA.
tajupakale.
ingat kan tujuh kale tadi. haiyo mamak! :P

najeeha ramli on September 4, 2011 at 10:56 PM said...

hahakkk..ape pon bole la..:)

Anonymous said...

hok aloo rase nk tepokkk jee..kepale mamak nie..hahahah

-kiah wilcha-

aimie amalina on September 4, 2011 at 11:29 PM said...

hahahahhahaa
aiyaaaaakkk
kene g kelas mamak endeya ah cam ni
hihihi
cek kakkoi..baru mai sini selepas seminggu cuti on9..heheheh
camat ari aye!

Miss Nadya on September 4, 2011 at 11:41 PM said...

hahaha..sengal lah mamak tu...kui kui ..:)

new entry :: buku paling nad suka...ツ

Abhamz on September 5, 2011 at 1:25 AM said...

salam, bab2 pasword ni yang lemahnya...klu lupa susah.

maszull on September 5, 2011 at 1:28 AM said...

salam...buat cite klakar plak mamak ni...hehehe....:)

El-Janna on September 5, 2011 at 2:15 AM said...

kalau aku jadik abg yasmin aku seret muka kat tar la>.<

nick dot anis on September 5, 2011 at 2:26 AM said...

hahahahahhaahhahahhahhahahaha..kelakar gile..

neway anis was here folo u…hit me back ya…salam perkenalan and selamat hari raya

Nadzirah K. on September 5, 2011 at 2:43 AM said...

tajupakale..hahaha
serius lawak...

Kakkoii on September 5, 2011 at 6:40 AM said...

@Mss Ieza

haha sampai hati!!

Kakkoii on September 5, 2011 at 6:41 AM said...

@red

Ko kan tukang tilik.. memang la leh jangka haha

Kakkoii on September 5, 2011 at 6:41 AM said...

@sRie aRTy !

Haha taju taju mcm2 ragam sudah

Kakkoii on September 5, 2011 at 6:41 AM said...

@najeeha ramli

Sume kasi layankan aje kan

Kakkoii on September 5, 2011 at 6:42 AM said...

@Anonymous

Jangan tepok... taju aje laju2

Kakkoii on September 5, 2011 at 6:42 AM said...

@aimie amalina

Haha kalo masuk kelas die pun lum tentu leh paham lagi..

A ah kk arini baru on9

Kakkoii on September 5, 2011 at 6:43 AM said...

@Miss Nadya

Haha nad.. mamak tu ke atau orng yg dengar tu yg sengal? kuang3

Kakkoii on September 5, 2011 at 6:43 AM said...

@Abhamz

.....a ah kalo lupe memang susah.. haha

Kakkoii on September 5, 2011 at 6:43 AM said...

@maszull

agaknye mamak tu tensen kot asik bisnes2 aje

Kakkoii on September 5, 2011 at 6:44 AM said...

@El-Janna

haha x da gune rasenye... coz muke mamak tu memang dah azali itam >.<

Kakkoii on September 5, 2011 at 6:44 AM said...

@nick dot anis

haha anis~ salam perkenalan gak ^^

Kakkoii on September 5, 2011 at 6:45 AM said...

@Nadzirah K.

haha thx.. masa kk dpt e-mel ni memang ketawa guling2 dah

Jejaka Terhangat on September 5, 2011 at 7:55 AM said...

wakaka...tujuh pat kali...hampess punya mamak..pengajarannya, kalo nak masuk restoren mamak, pastikan kita paham bahasa diorang..=p

miratun madihah on September 5, 2011 at 8:41 AM said...

jenuh pikir tajupakale tu apa. rupanya tujuh empat kali. Kahkahkah lawak gila.

oh ya salam perkenalan, :)

msredcheesecake on September 5, 2011 at 4:08 PM said...

kekee....kalau 8888 camne la dia sebut....

wanbu on September 5, 2011 at 7:28 PM said...

haha...

mmg berbelit lidah mamak tue nak sebut

Kakkoii on September 5, 2011 at 8:10 PM said...

@Jejaka Terhangat

Haha~ atau pun kalo masuk kedai die jgn mintak password WiFi!!

Kakkoii on September 5, 2011 at 8:11 PM said...

@miratun madihah

Salam perkenalan gak ^^

Kakkoii on September 5, 2011 at 8:11 PM said...

@msredcheesecake

Lapapakale agaknye haha

Kakkoii on September 5, 2011 at 8:12 PM said...

@wanbu

ahaha tau x pe!!

Anonymous said...

hahahahahaha.......meh aku nak tolong hentak org yg post nih...buat aku sakit perut gelak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kakkoii-me Copyright © 2011