Perhatian, Wabak Baru Dari Korea !

2011-09-07
Wabak adalah satu malapetaka kepada manusia !


Apabila beraya di kampung, semua sanak saudara berkumpul dan bergurau senda..
Ada yang berbual kosong, ada juga yang bualannya berisi..

Tidak kira tua atau muda semua turut memeriahkan suasana di hari raya..
Di satu sudut, kelihatan 2 orang sepupu perempuan Kakkoii sedang berbual..


"Kau tau tak cerita semalam ?"

"Tak tau lah.. Kan semalam aku dalam perjalanan balik kampung.."

"Tak sempat eh.."

"Tak sempat lah nak tau.."

"Huish rugi kau.. Semalam 'boyfriend' hensem aku masuk hospital.."

"Eh ? Kenapa ?"

"Macam biasa lah.. Bergaduh dengan samseng.."

"Lah.. Kan dia handal berlawan ?"

"Handal pun, kalau dah berpuluh orang serang dia mana terlawan.."

"Lah, kata hero..."

"Tu la nak dijadikan cerita.. Lepas tu ada sorang awek ni datang nak mengurat 'boyfriend' aku tu.. Kau tau tak!! Geramnye aku..!!"

"Lah, ex-girlfriend lama dia ke ?"

"Bukan.. Perempuan ni aku tak pernah tengok.."

"Haa yang tu aku tau.. Ni mesti perempuan tu yang bagi bunga dekat 'boyfriend' kau tu.."

"Hah, yang tu lah.."

"Tapi kau jangan risau lah.. Perempuan tu nanti tak dapat 'boyfriend' kau tu.."

"Eh ???"

"Dia akan kapel dengan 'boyfriend' aku.."


Kakkoii yang mendengar, mula tak faham apa yang dibualkan... Sejak bila sepupu Kakkoii yang seorang ni jadi tukang nujum ??


"Mana kau tau ?"

"Haha aku dah beli DVD dia.. Full Set lagi tu.."

"Waaaaaaaaah pinjam ! Pinjam !"

"Eh, tak boleh... Tak boleh.."

"Kedekut !"

"Haha mana boleh.. aku belum habis tengok lagi !!"


Sekarang baru Kakkoii faham.. Mereka berbincang tentang drama Korea rupanya..
Tiba-tiba nenek Kakkoii datang..


"Sapa yang ada DVD tu ?"

"Dia ni haa nek.."

"Ha bagus, lepas habis tengok bagi nenek pinjam.."

"????"

"Hari tu terlepas 2,3 episod dekat TV.. Dah tak faham jalan cerita dia dah.."

"Erk..."


Nenek Kakkoii pun layan Drama Korea ???


P/s : Ini memang wabak !! 


Jika suka entry ini, sila tekan Like dan Share di FB yer..



63 Komen Dari Mereka Yg Kakkoii:

Abhamz on September 7, 2011 at 8:12 PM said...

salam, trend masa kini....jgn malampau sudah.

ZWAN SABRI on September 7, 2011 at 8:13 PM said...

aiseyh, nenek kakkoii pown minat jugak dengan drama korea.. cayalah! HAHA


MySuaraBlog: Syabas Malaysia!

BERT on September 7, 2011 at 8:29 PM said...

haha kalo dah melekat tengok cite rkorea mmg la jadi wabak yg sieriyus.. citer diorg mmg bes2

Qaseh Qistina on September 7, 2011 at 9:30 PM said...

haha..tu la..kalau dh start tgk drama korea, abis la dunia lain x igt...bahaya jgk..i, sometimes je..malas nk layan lebih2..nnt addict..hehe

MizzMulan on September 7, 2011 at 9:49 PM said...

hAdoii...ingat kAn WabAk hAper Laa tAdi...xcited kite nie bace O_______x Rupe yeA WABAK CITER KOREA...Untung laa NENEK KAKKOii LAYANZ citer tU....^______^

Nadzirah K. on September 7, 2011 at 10:42 PM said...

nenek pun layan!!!
dasyat2,hehehe

Mss Ieza on September 7, 2011 at 11:10 PM said...

haha..ckp kat nenek ps nnek abis tgk nak pnjam DVD XD

Cik Puan Zura on September 7, 2011 at 11:31 PM said...

ok gak la korea dari drama seberang...penin penin...

emy zulaiha on September 8, 2011 at 12:00 AM said...

hahaha nenek kakkoi sngt moden! =)

miss lyzeer on September 8, 2011 at 12:29 AM said...

dah agak dah..mesti virus k-pop ni..hehe, miss pun dh lama kena

x sembuh2 lagi ni ha

Green Apple on September 8, 2011 at 12:31 AM said...

k-pop rupanya.. ingatkan virus apa.:D

hana on September 8, 2011 at 12:59 AM said...

tau x pe...
umah ni dah macam umah korea..
anak sedara saye yg kecik pn layan korea...
pening...

si macho on September 8, 2011 at 1:19 AM said...

bhahahhaha nenek kk pon ! wakakakka


ni bukan wabak dah ! ni bala ! :D

jgn nenenk kakkoi pon ckp tu "boyfriend" dye dah la =____="

noor on September 8, 2011 at 1:22 AM said...

wakakaka! mmg lawak....skrg mmg demam citer korea, even bdk2x kecik pun tahu siap nak beli kasut, baju n seluar raya pun pakai tiru gaya k-pop!

afzalsukasuki on September 8, 2011 at 1:31 AM said...

kahkahkah sekali dvd daa..siap boipren moipren kebagai.adoyai :D

Zack Hazze on September 8, 2011 at 1:52 AM said...

nenek pn terbabit skali...x leh kata apa...hahaha...sempoi laa...

Rai on September 8, 2011 at 2:04 AM said...

hahaha..kat rumah aku pun wabak korea jugak..tapi sempoi gila nenek kakkoi siap boleh terbabit sama eh..

Paris Hilton (M) on September 8, 2011 at 2:05 AM said...

nenek sempoi...
dh gamba melayu ptg2 xde action..

El-Janna on September 8, 2011 at 2:24 AM said...

aku ingat wabak ape la...
huhukk... korea mmg wabak pun. tu yg tertubuhnye 24:7 tu
keh566

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:28 AM said...

@Abhamz

haha orng suke mengikut trend kan

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:28 AM said...

@ZWAN SABRI

huh... terkejut gile time tu dengar

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:29 AM said...

@BERT

Kalah cite melayu kan?? tu yg wujudnye kumpulan geli 24:7 tu.. jadi bahan gelak je

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:29 AM said...

@Qaseh Qistina

haha kk minat komik je.. kalo dah start komik, sanggup tahan ngantuk!

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:30 AM said...

@MizzMulan

UNTUNG KER??? hahaha

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:30 AM said...

@Nadzirah K.

Tau tak ape..

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:30 AM said...

@Mss Ieza

Huh malas kk.. haha

kalo nak pinjam p ckp sendiri

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:31 AM said...

@Cik Puan Zura

tu belum drama hindi lagi.. berbulan2 x habis2 lagi

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:31 AM said...

@emy zulaiha

huhu tu orng tua manyak rugged tau

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:32 AM said...

@miss lyzeer

haa ni kene cari ubat cepat2 nih kalo x parah

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:32 AM said...

@Green Apple

hehe gempakkan??

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:33 AM said...

@hana

makanan korea x?? haha

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:33 AM said...

@si macho

haha kalo die kate mcm tu memang bala betul la jawabnye

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:34 AM said...

@noor

huh... patut la cousin2 kk yg kecik tu pakai mengalahkan budak2 remaja!!

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:34 AM said...

@afzalsukasuki

haha saje je kasi hot sket

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:34 AM said...

@Zack Hazze

hik hik hik speechless kan?

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:34 AM said...

@Rai

nanti kk nak cari mana datang puncanya tu haha

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:35 AM said...

@Paris Hilton (M)

haha wah ni orng amerika minat korea si paris ni hik3

Kakkoii on September 8, 2011 at 2:35 AM said...

@El-Janna

Kan... tapi malangnya 24:7 tu mcm hampas!!!

Phat on September 8, 2011 at 3:21 AM said...

cite korea sejak zaman phat mude lagi dah menular kat msia..tp skang ni lagi la advance kemajuan teknlogi...tp tabik kat nenek kakkoi hehehehe..aku pun x layan cite korea

Kakkoii on September 8, 2011 at 6:12 AM said...

@Phat

:hah~~! tabik?? lol terguling2 kk bace

aimaniman on September 8, 2011 at 6:39 AM said...

nenek zaman moden.. mama aimaniman x sompat ar nak tengok.. kalau balik kg br layan citer indon sbb mak mama giler tengok ner..

iyan shazlind on September 8, 2011 at 7:05 AM said...

anak beranak semua dah kena jangkit eh...hehehe

zulhilmi.tempoyak on September 8, 2011 at 7:16 AM said...

masih blom bjangkit lg....


hahahaha...

hahahaha

aimie amalina on September 8, 2011 at 7:22 AM said...

aahahhahhaa
pehhhh
nenek otai ni
hehhe
hebakkkkk!

kyo_9 on September 8, 2011 at 8:41 AM said...

nenek layan korea?
mana perginya wabak hindustan :tlg

maszull on September 8, 2011 at 8:52 AM said...

salam...wah nenek kakkoii pun layan korea la....caya..:)

miss ct on September 8, 2011 at 8:59 AM said...

Assalamualaikum kk...
terbaik lah..nenek pun layan drama...tapi apa tajuknya cite drama korea tu??

amranaiman on September 8, 2011 at 9:52 AM said...

kpop :P

Mr.Baiz on September 8, 2011 at 10:05 AM said...

SAYA masukkan link awak kat entry ni..jom terjah,,,

http://mrbaiz.blogspot.com/2011/09/assalamualaikum-selamat-sejahtera-semua.html

RIMA DANIA on September 8, 2011 at 12:45 PM said...

RD layan movie extra banyak dr layan lagu2.. haha terbalik pulak dgn adik2 yg lagi suke lagu2 korea.. makanan kami kat umah pn kadang2 makanan korea..

http://rimadania.blogspot.com/2011/08/korean-food-at-home.html

cik bulan on September 8, 2011 at 4:36 PM said...

chait..ingatkan wabak betul2 wabak..hahaha..

tapi kalo nenek pon layan ni mmg parah..haha..nenek bulan tahu cucuk tanam jep..huhuhu..^^

Kakkoii on September 8, 2011 at 7:23 PM said...

@aimaniman

haha aiman... aiman..

Kakkoii on September 8, 2011 at 7:24 PM said...

@iyan shazlind

haha kk masih selamat ye hik3

Kakkoii on September 8, 2011 at 7:25 PM said...

@zulhilmi.tempoyak

kita serupe....

Kakkoii on September 8, 2011 at 7:26 PM said...

@aimie amalina

hak3... otai korea.. x sangka kan

Kakkoii on September 8, 2011 at 7:26 PM said...

@kyo_9

hindustan dah x kick lah.. zaman die dah habis rasanya

Kakkoii on September 8, 2011 at 7:26 PM said...

@maszull

hahaha x sangka kan?

Kakkoii on September 8, 2011 at 7:27 PM said...

@miss ct

huh... jgn ditanya coz kk x tau.. kes x minat dan malas nak tau lebih2..

hak43

Kakkoii on September 8, 2011 at 7:27 PM said...

@amranaiman

sib bek baru tahap draman... kalo kpop mau pengsan dgr haha

Kakkoii on September 8, 2011 at 7:27 PM said...

@Mr.Baiz

ooo thx ye

Kakkoii on September 8, 2011 at 7:28 PM said...

@RIMA DANIA

erk..... no komen haha

Kakkoii on September 8, 2011 at 7:28 PM said...

@cik bulan

haha ni la gara2 selalu berjalan2 ke rumah anak2..

haliqA hanimkuM on September 12, 2011 at 11:10 PM said...

like nenek ko!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kakkoii-me Copyright © 2011