SALAH TANGGAPAN

2011-12-27
Cilok dari encik google


Sebagai seorang yang bergelar mahasiswa, masa cuti yang ada akan digunakan dengan sebaik mungkin untuk bersuka ria bersama rakan-rakan lama. 

Kakkoii juga tidak terkecuali..
Semasa cuti semester yang lepas, Kakkoii bersama 3 orang rakan yang lain bercadang untuk bersuka ria di sebuah kawasan air terjun...


"Amy, mana si Zai ni? Kata dia datang ambil kita jam 10.. ni dah 10.30 tak sampai-sampai lagi?"

"Rileks sekejap.. dia pergi ambil Zul.. Sekejap lagi sampai lah.."


Tidak lama kemudian..


"Haa tu dia. Sampai dah.."

"Mak ai.. Dia bawak van la.."

"Sorry geng, lambat sikit.. Aku pergi ambil ayam dekat kedai sekejap tadi.."

"Wah best lah kau Zai.. Anak tauke ayam, ayam nak bakar sekejap lagi pun di-sponsor.."

"Hehe.."

"Tapi bro.. Kenapa kau bawak van ni?"

"Kenapa pulak tak boleh?"

"Bukan kau guna van ni untuk hantar ayam ke?"

"Ok la tu... Nak masuk ke air terjun tu pun jalan dia bukan elok sangat.."

"Kalau ye pun.. Spray la minyak wangi dulu.. Bau ayam la wei!!"

"Banyak pulak demand korang.. Aku suruh jalan kaki nanti baru tau!"

"Ok..ok... Gurau-gurau je kot.."


Perjalan diteruskan tanpa sebarang masalah sehinggalah...


"Wei, slow sikit... Slow sikit.. depan tu ada roadblock!"

"Tau.. Tau..."


Kami ditahan polis...


"Mahu kemana ya?"

"Err.. Nak pergi air terjun depan sana.."

"Ooo... Mintak lesen.."

"Ni dia encik.."


Kemudian dia memerhatikan penumpang yang lain..
Lalu dia pun berkata...


"Yang lain ni ada IC?"

"Err.. ada.."

"Tolong keluarkan.."

"Ni dia.."


Sambil menyerahkan kesemua IC yang diminta..
Selepas meneliti setiap IC, dia memulangkan semula kepada kami..


"Ada apa masalah ke encik?"

"Ooo tak ada.. Rutin harian kami aje ni.."

"Ingatkan ada masalah apa lah tadi sampai mintak IC.."

"Ooo yang tu nak check korang ni warganegara atau tak.. Ingatkan INDON tadi.."

"...Erk..."

"Tu la kau Zai! Banyak-banyak kereta, van ni yang kau bawak,, KAN DAH KENA SUSPEK INDON"



P/s : Kami disyaki pendatang haram.. Haram jadah betul..



18 Komen Dari Mereka Yg Kakkoii:

hana on December 27, 2011 at 3:44 AM said...

hahahaha...
nasib bawa ic..
kalau tertinggal naya je di cop pendatang haram...

Nurul ain on December 27, 2011 at 4:24 AM said...

ahaaaa.... ain selalu tertinggal IC... tapi tak pernah lagi la penguat kuasa / yg berkenaan mintak tunjuk IC... :p

Koding on December 27, 2011 at 5:29 AM said...

Aku pun pernah polis suspek Indon masa jalan2 kat Petaling Street..

Abu Luqman on December 27, 2011 at 5:48 AM said...

singgah

Phat on December 27, 2011 at 6:00 AM said...

kompom muka ala2 asyraf sinclair ni tu yg kene suspect indon

siti nor atika ruslan on December 27, 2011 at 9:12 AM said...

ha2..series lawak.. tulah..lain kali sruh kwn 2 bwk kete lain..2 kn dh kena..hu2

c i k a n a on December 27, 2011 at 10:45 AM said...

pernah kena than dgn polis tapi nasb la time bwk ic n lesen .. ahaha.. apa2pun tetap kna saman sbb xpkai seatbelt... ahakkzz..

Siti Safiyyah on December 27, 2011 at 9:51 PM said...

muka sikit punya melayu, boleh kata indon? kehkeh :p

CIK GADIS on December 28, 2011 at 7:13 AM said...

wakakaka!nasiblah bwk ic kan..tidak free2 ja kena anto blek indon..hek3!kakk koiii kalo xbwk ic pon xpa xkena cop indon sbb hg kan apek mari.. :lari

Kakkoii on December 28, 2011 at 9:22 AM said...

@hana

Haaa tau x per... sib bek memang bawak kemana2 je

Kakkoii on December 28, 2011 at 9:22 AM said...

@Nurul ain

jgn biasakan.. t terkena x pasal2 melancong ke luar negara free hehe

Kakkoii on December 28, 2011 at 9:23 AM said...

@Koding

ahaha ko pakai mcm indon kot~

Kakkoii on December 28, 2011 at 9:23 AM said...

@Abu Luqman

:erk~?

Kakkoii on December 28, 2011 at 9:24 AM said...

@Phat

kah3... mana ada..

ASHRAF tu yang rupa MACAM aku...

Kakkoii on December 28, 2011 at 9:25 AM said...

@siti nor atika ruslan

dah nasib.. ehehehe

Kakkoii on December 28, 2011 at 9:26 AM said...

@c i k a n a

huhu bahaya kalo x pakai seatbelt... kk pun pernah kene tahan.. tp sib bek bg warning je

Kakkoii on December 28, 2011 at 9:26 AM said...

@Siti Safiyyah

abih tu ang ingt indon tu bukan melayu ka?

Kakkoii on December 28, 2011 at 9:27 AM said...

@CIK GADIS

cis~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kakkoii-me Copyright © 2011