Ah! Ah! Ah! Abang!

2011-03-05


Salam sejahtera kakkoiis semua.

Hari ini Kakkoii nak kongsi satu kisah benar yang berlaku di sebuah Supermarket di Melaka.

Tepat jam 10 pagi, Kakkoii pergi ke Supermarket tersebut. Hajat mahu membeli sedikit barang dapur untuk dibawa pulang ke U. 

Masuk je ke dalam, telinga Kakkoii menangkap perbualan satu pasangan ni..


"Ah Ah Ah Abang!"

"Hish kamu ni. Saya tahu la nak tolak. Cuba diam sikit depan orang ramai ni"

"Tapi abang tu tolak tak betul. Langgar orang nanti!"

"Udah! Saya tahu tolak!"


Apa kes pulak ni?


Ooo, rupa-rupanya gaduh kerana si suami tolak troli tak betul...

"Ah, benda macam ni pun nak kecoh" bisik kakkoii dalam hati. Malas Kakkoii nak ambil tahu. Baik Kakkoii beli barang cepat, cepat boleh balik.


"Ah Ah Ah Abang!"

"Hish kamu ni. Buat aku terkejut je. Ape lagi!"

"Tu, tadi abang nak terlanggar orang tu.. Dah la tolak pandang tempat lain."

"Eh kamu ni Timah, tahu la saya nak tolak macamane. Dari dalam kereta lagi kamu 'Ah' sana 'Ah' sini. Pening aku tau tak! Pening!"


Dah si isterinya macam tu... terima je la. Sebelum kahwin tak merungut pulak?


"Ah Ah Ah Abang!"

"Ape lagi!"

"Budak lintas lorong tadi... Nasib baik tak langgar!"

"Eh Timah! Dia tahu la nak elak."

"Tapi..."

"Dah diam! sekali lagi kamu bising aku tampo!"


Haha, macam best je.. Kakkoii pun mula la memfollow pasangan tersebut nak jugak tahu apa jadi.
Dan akhirnya seperti yang diduga, sekali lagi..


"Ah Ah..."

Tak sempat akak tu nak habiskan ayat..

"DIAM!"

BANG!!!!


Semua orang terkejut dan pandang pasangan tersebut.. terkedu.


"Hah kan Timah dah cakap abang tak reti tolak! Tengok habis berterabur tin susu ni!"

"Timah! Yang kamu tak cakap Ah Ah Ah Abang kenape!!"

"...."


Malu siot..

Morale of the story : Kadangkala yang dilihat buruk ada kebaikannya... Apa pendapat kakkoiis semua?

18 Komen Dari Mereka Yg Kakkoii:

Up2saya.. on March 6, 2011 at 12:46 AM said...

hehe..klu lelaki yg xleh tahan sabar,dh lme kne paaaaaannggg pempuan tu..hehe..

Kakkoii on March 6, 2011 at 1:44 AM said...

haha nasib bek ramai orng. kalo x rasanye dah kene paaang dah

Mr.Kerro on March 6, 2011 at 2:36 AM said...

sebelum kawin indah2 belaka...huhu..kentut pon wnagi

Kakkoii on March 6, 2011 at 2:38 AM said...

terbaek~~ setuju!

hehe

kaku lator on March 6, 2011 at 2:38 AM said...

tajuk pun hhahahhaa lawak ah ahhh ah abang

Kakkoii on March 6, 2011 at 2:40 AM said...

shhhh.... rahsia.

ArryCode on March 6, 2011 at 2:41 AM said...

hauahauaua lawak2... aperpun tima ler seada nya kekurangan yang ade pada pasangan kita dan reda kerana yang baik dtg dari Allah dan ynag tak baik adalah dari kita sdri.

Kakkoii on March 6, 2011 at 2:41 AM said...

nasihat yg sebetulnya.. amin~

SYAF on March 6, 2011 at 3:27 AM said...

adoiiii... kakkoi oittt...
hihi relax minda jap baca entry kakkoi nie...

SYAF on March 6, 2011 at 3:27 AM said...

adoiiii... kakkoi oittt...
hihi relax minda jap baca entry kakkoi nie...

Kakkoii on March 6, 2011 at 3:28 AM said...

kenapa SY@F? entry ni berat sgt ke?

hehe

mykhalis on March 6, 2011 at 3:37 AM said...

biasele..bile dah lama kawen nie dah dapat rasa apa yg buah hati tue nak cakap..nak jimatkan tenaga die dari bercakap.. hehe..

ika zulaikha on March 6, 2011 at 3:56 AM said...

hakhakhakhakhakhak!!!

Kakkoii on March 6, 2011 at 3:58 AM said...

mykhalis >> telepati namenye.. hehe

ika >> wah wah wah... kakkoii dpt bayangkan ika la orng pertama yg gelak besar kalau ada dekat situ

Momo Sepet on March 6, 2011 at 5:01 AM said...

hehe..

ah.ah.ah..apa saje jela timah ni..

sebelum kawin manis2 je..selepas kawin senang2 nak tampo lak..
tak patut..

kan dah terkene sendiri..

►AdamXis◄ on March 6, 2011 at 8:42 AM said...

Assalam...erk?x dpt nak fokus intipati entry...dok gelak dgr tajuk tuu jer...ha3.adeyh...cepat2 kahwin...

►Kontest : Blog Review Assignment 1 Oleh Jejaka Terhangat

Siti Safiyyah on March 6, 2011 at 6:00 PM said...

erkk tajuk2 entri kakkoii ni..ish sabo jela..


psstt : 1 lagi cerita utk muhasabah diri

Kakkoii on March 6, 2011 at 9:33 PM said...

momo >> hehehe setiap orng ada kelemahan die.. tp timah nye lawak orng dgr

Adam >> laah x kesampaian la intipatinye haha

SS > kenape dgn tajuknye SS? ermm?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kakkoii-me Copyright © 2011