Talipon Gaya Kaku Lator

2011-03-05


Salam sejahtera kakkoiis semua. Ini celoteh pertama dari Kaku Lator.

Siapa Kaku Lator?

Inilah dia penulis kedua Kakkoii-me.blogspot!

Sila bagi sokongan ye para kakkoiis semua~

TALIPON

Ada orang tu... 

"Aku suka sangat talipon 3G!"

Ada orang tu pula...

"Ahhhh saya suka biasa-biasa saja ala asal dapat msg aje cukup lah"

Yang lain pula...

"I suka la talipon fuction banyak ni, saya suka main game, dengar lagu dan sebagainya. beessst!!"


Tapi bagi kaku lator, lain pula pandangannya..

Bagi kaku lator yang menempuhi zaman "dahulu" suka sangat tengok orang dok menempek di pondok talipon awam..

"Apa mereka buat?"

mereka tak buat apa-apa melainkan menalipon la takkan dok jamu roti canai kot...

Namun sekarang di tempat kaku lator dah semakin meghilang dah pondok talipon awam tu, maklum la seorang satu dah ada talipon bimbit sendirikan..

"Rindunya pada talipon awam.."

Bagi kaku lator kan, secanggih manapun talipon korang,

Gunakanlah talipon tu ke arah kebaikan!

Amat kesian teknologi canggih itu jika korang tak guna dgn cara betul...

Antaranya? 

Fitnah!
Kutuk-mengutuk!
Video Prono???

Contoh-contoh di atas cukup rasanya ye..

Bukan ke kakkoiis semua ini pandai-pandai belaka.. fikir-fikirkan la  apa lagi keburukan yang kita boleh buat dengan...

Talipon


so renungkanlah nasihat ringkas-seringkasnya dari kaku lator 

adios~

P/s: macamana penulisan dan idea kaku lator? Ada yang sudi komen?

6 Komen Dari Mereka Yg Kakkoii:

Siti Safiyyah on March 5, 2011 at 6:18 AM said...

erkk dari segi style kaler2 font tu ade macam kakkoii sikit..arghh macam mana nak kenal ni? patut nanti di hujung entri tulis sape penulisnye..eh kenalkanlah sape kaku lator ni. kakkoiis nak tau ni..;)

Kakkoii on March 5, 2011 at 6:20 AM said...

haha tu kat bawah tu kan ada..

Kaku Lator punya nama
"Hasil Ilham Dari Perahan Otak Zul"

kalo kakkoii
"Hasil Ilham Dari Perahan Otak Kakkoii"

Teeeet~~

nurulatiqahismail on March 5, 2011 at 7:28 AM said...

kakkoii...
hehe... best gak n3 nih...
tp... tulisan mcm stabilo plak kaler... hitam...pastu tba2 terang..

tp kan tp kan...

kakkoii... suka..n setuju dgn talipon tu....
kakkoii ni bijak ar...
..... suka.. yg post ari tu lagi suka...hehe..

kaku lator on March 5, 2011 at 8:48 AM said...

alhamdulillah ader gak org yg suka baca kaku lator tulis ni yer,nayi kan ,nati kan banyak lagi kan kaku lator nak tulis tau

Kakkoii on March 5, 2011 at 8:49 AM said...

err nurul, itu dinamakan

"point out point"

Supaya orang leh alert apa point2 ptg..

Ceh saja je kakkoii wat cite haha.

Btw, ni hasil karya kaku lator ye.. penulis ke-2 kakkoii-me.. haha

sian die kakkoii yg dpt name

kaku lator on March 5, 2011 at 8:50 AM said...

kaku lator merupakan idea spontan dalam n3 nya ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kakkoii-me Copyright © 2011