Antara Anak Dan Isteri.. Yang Mana Penting?

2011-06-08


Salam sejahtera Kakkoiis sekalian..

Ini merupakan perbualan antara Kakkoii dan rakan yang berbangsa Cina.

Topiknya?


Antara
ANAK dan ISTERI
Yang Mana Lebih Penting?


Suatu hari sewaktu sedang menunggu bas..


"Kakkoii, lu tau tak kenapa Melayu bagi anak duduk depan dalam kereta?"

"Duduk depan dalam kereta? Pelik ke? Normal la tu.."

"Cina mana bagi anak dia duduk depan?"

"Ada je aku tengok.."

"Tak ramai yang bagi..."

"Kenapa?"

"Ye la.. Kan duduk depan bahaya bila kemalangan?"

"So?"

"Kalau anak duduk depan, anak boleh mati ma...!"

"Dah tu, isteri duduk depan, isteri tak mati pulak?"

"Isteri boleh cari lagi kan?"

"Dah tu kau ingat anak tak boleh buat lagi?"

"Erk."

"So, yang mana penting? Anak atau isteri?"

"Dua-dua sama penting ma.."



P/s : Peringatan, kedua-dua sama penting kerana itulah dia kasih sayang dalam berkeluarga.. Pendapat Kakkoiis pula bagaimana?

22 Komen Dari Mereka Yg Kakkoii:

Cik Ladies on June 8, 2011 at 1:42 AM said...

erk.. yang penting bawak kete elok2. haha! :D

Kakkoii on June 8, 2011 at 1:43 AM said...

CL >> haha cerita ni perumpamaan je kita perlu pilih yg mana lebih penting hik3..

btw, bawak kete mesti elok2!!!

misscha on June 8, 2011 at 1:45 AM said...

boleh pulak gitu ek...same2 la penting..yg driver pon penting..kesian dilupakan......

Kakkoii on June 8, 2011 at 1:49 AM said...

misscha >> haha driver tu terkeluar dri topik perbincangan kami

miss ct on June 8, 2011 at 2:03 AM said...

Assalamualaikum kk..
ct rasa dua2 penting...

Kakkoii on June 8, 2011 at 2:10 AM said...

miss ct >> itulah ape yg hendak disampaikan... hik3

Mawar Berduri on June 8, 2011 at 2:40 AM said...

alamak.. macam hampir sama plak main topic entri kita nie..hehe.. dua2 sama penting.. tiada yg kurg pntg.. ^^v

ketabahan hati wan ! on June 8, 2011 at 5:18 AM said...

dua2 penting !! ^^

CIK GADIS on June 8, 2011 at 5:23 AM said...

erk!betol gk kan..sma ja dedua penting..salah satu ilang ttap rsa sedih gak.. :mop

i'm ezza haniza on June 8, 2011 at 5:46 AM said...

anak dan isteri

Mss Ieza on June 8, 2011 at 7:45 AM said...

sme pntg :)

**hudalulu** on June 9, 2011 at 12:48 AM said...

kekekeke...pandu cermat jiwa selamat maaa... tak payah cari ganti lorh..kekeke

Kakkoii on June 9, 2011 at 2:21 AM said...

mawar >> sama ke? mcm tak je

Kakkoii on June 9, 2011 at 2:22 AM said...

ketabahan hati >> ya betul skali!

Kakkoii on June 9, 2011 at 2:23 AM said...

cg >> betul3... mane2 yg ilang dah nama pun sayang ttp akan rasa sedih

Kakkoii on June 9, 2011 at 2:24 AM said...

ezza >> diri sendiri lak mcmane?

Kakkoii on June 9, 2011 at 2:24 AM said...

miss leza >> betl3 ^^

Kakkoii on June 9, 2011 at 2:25 AM said...

hudalulu >> pandu cermat jiwa selamat, tapi kalo orng len x cermat kita yg kene mcmane lak?

Siti Safiyyah on June 10, 2011 at 9:37 AM said...

erk baru tau tu rahsia cina rupenye. ngehh

pCL [p@kcikLie] on August 1, 2011 at 6:34 PM said...

dua2 sayang dan penting...dua2 kena duduk seat depan lah..hehe

Kakkoii on August 5, 2011 at 3:03 PM said...

ss >> x tau r rahsia cina ke member kk tu yg punya haha.. Tp mereka sgt menghargai anak

Kakkoii on August 5, 2011 at 3:03 PM said...

PcL >> then kalo eksiden satu keluarga jalan terus ye.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kakkoii-me Copyright © 2011