Kenapa Cina Cebok Guna Tisu?

2011-06-04


Salam sejahtera para Kakkoiis sekalian..

Hari ini Kakkoii ingin berkongsi sebuah kisah perbualan antara Kakkoii dan seorang rakan berbangsa Cina.

"Boy, lu orang cina kalau berak, lu cebok macamana?"

"Guna itu tisu lah.."

"Bersih ke?"

"Tak bersih sangat la.. Tapi itu aje yang ada ma.."

"Air kan ada?"

"Air memang bersih ma, tapi basah nanti.. Lu orang melayu cebok guna air kan?"

"Iye la guna air. Bersih ma. Kalau pakai tisu, lap-lap nanti kena tempat lain ma. Kotor la.."

"Aiyaa... Then basah-basah lu pakai seluar. Mana selesa!"

"Mana ada. Bersih lagi dari guna tisu."

"Memang laa... Tapi nanti seluar dalam basah lu jalan-jalan mana selesa! Nanti itu bakteria membiak lu tau tak."

"Dah tu, lap pakai tisu? Lu fikir bakteria tak membiak ke?"

"Haiya.. Kita orang Cina kasi basah itu tisu dulu baru lap ma. Lebih bersih. Tapi lu orang Melayu basah-basah pun pakai masuk seluar. Eee geli ma."

"Boy, sekarang wa tanya sama lu."

"Tanya apa?"

"Lu fikir kenapa dalam tandas ada tisu?"

"Of course untuk Cina cebok lah."

"Ha banyak la kau punya pandai."

"Dah tu? Salah ka?"

"Salah... Itu tisu dia letak untuk orang Melayu!"

"Aiya kenapa Melayu? Melayu cebok guna air ma..?"

"Lepas Melayu cebok, dia guna itu tisu untuk lap lah!"

"........"


P/s : Errr entry kali ini sensor sikit ye.. sesapa yang loya, ribuan maaf dipinta ^^

35 Komen Dari Mereka Yg Kakkoii:

ceritasekupang on June 4, 2011 at 8:46 AM said...

terbaek betui...haha...

Amira Chan on June 4, 2011 at 8:47 AM said...

padan muka cina tu. hahaha

Kakkoii on June 4, 2011 at 9:01 AM said...

ceritasekupang >> ye ke terbaek? hik3

Kakkoii on June 4, 2011 at 9:02 AM said...

amira chan >> kk nasib bek coz dapat idea nak kate gitu. haha.. Kalo tak kk yg padan muka coz kk pi gatal kuarkan isu tu

Amira Chan on June 4, 2011 at 9:03 AM said...

kk hebat, tu yg terkeluar terus hujah tu! MIAHAHAHA

♥ Princess ♥ on June 4, 2011 at 9:12 AM said...

bijak2..hehe

Kakkoii on June 4, 2011 at 9:58 AM said...

amira >> mane ade hebat... hik3 tamau puji lebih2... segan

Kakkoii on June 4, 2011 at 9:58 AM said...

princess >> biase2 jek...

Siti Safiyyah on June 4, 2011 at 10:02 AM said...

err.. nak komen camane ni? baru paham skang.. :p

Kakkoii on June 4, 2011 at 10:02 AM said...

ss >> err... ss ni slow lah~

nelly on June 4, 2011 at 10:18 AM said...

haha ...

Kakkoii on June 4, 2011 at 10:19 AM said...

nelly >> hihi... speachless :P

Syuk Ry on June 4, 2011 at 11:51 AM said...

nice one.. :D
TUTORIAL : openGL

Ad-Dien on June 4, 2011 at 1:15 PM said...

Dalam Islam dibenarkan sama ada nak gunakan air, tisu , mahupun batu (dengan cara) yg betul, cara yg terbaik guna air dan tisu, menggunakan satu cara pun sudah memadai dan bersih,

Sungguh Allah suka akan yang bersih

World of Ad-Dien (WADi)

cik AF on June 4, 2011 at 5:18 PM said...

hahahaks. lawak dan simple but kemas. btw tsk sume tandas ada tisu =.= byase tsu kene beli satu 50 posen =.=

Bro ahmad on June 4, 2011 at 6:04 PM said...

tisu habis wa mau kesat pakai apa ma...haiya? hahahahaha

Kakkoii on June 4, 2011 at 6:51 PM said...

syuk Ry >> thx ^^

Kakkoii on June 4, 2011 at 6:52 PM said...

ad-deiin >> terbaek... thx kerana sudi kongsi ilmu :)

Kakkoii on June 4, 2011 at 6:52 PM said...

cik AF >> tandas awam kan biasa gitu.. KIta bayar tapi tandas still kotor.. yeaks~

Kakkoii on June 4, 2011 at 6:53 PM said...

bro ahmad >> kalau habis kesat pakai baju la... haiya!

Pink Diva on June 4, 2011 at 7:18 PM said...

As salam..

there's a point with the fact..
but use water to wash it in the first place,then after that used tissue in order to avoid from wetness...:)

Kakkoii on June 4, 2011 at 7:31 PM said...

Pink Diva >> Menyokong 101% ^^

zacky786 on June 4, 2011 at 9:46 PM said...

psl cibok pn mau gaduh ka,, aahahaa

Ahmad Fikrizaman on June 4, 2011 at 11:58 PM said...

Betul jugak tu.. bijak2..

Amira Chan on June 5, 2011 at 12:17 AM said...

Hahahahaha. tosah malu malu, segan segan :P

►AdamXis◄ on June 5, 2011 at 1:58 AM said...

assalam...hahaha terkena balik...hehehe.bagus arrr...tak pernah terfikir pun nak jawab camnie...hehehe

HAZWAN17 on June 5, 2011 at 2:48 AM said...

janji hilang rasa bau dan warna kan hehe

HAZWAN17 on June 5, 2011 at 2:48 AM said...

janji hilang rasa bau dan warna kan hehe

RedVixen on June 5, 2011 at 9:03 AM said...

hahaha... kesimpulannya dua2 memerlukan tisu :D

Kakkoii on June 6, 2011 at 5:59 AM said...

zacky >> bukan gaduh... jadi isu je hik3

Kakkoii on June 6, 2011 at 6:00 AM said...

ahmad fikrizaman >> hehe puji kk ke tu?

Kakkoii on June 6, 2011 at 6:06 AM said...

amira >> hang segan pasai pa?

Kakkoii on June 6, 2011 at 6:07 AM said...

adam >> pasni leh la praktikkan idea ni... huhuhu

Kakkoii on June 6, 2011 at 6:08 AM said...

hazwan >> itu wajib!!!

Kakkoii on June 6, 2011 at 6:08 AM said...

red >> yup... tapi ada kalanya tisu tu menggelikan huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kakkoii-me Copyright © 2011