Betulkah Bila Kita Menguap, Syaitan Akan Masuk Melalui Mulut?

2011-08-24
Alahai hilang sudah kesegakannya

Pada suatu hari di bulan ramadhan...


Huuaaaargh~~ Mengantuknya..


Kakkoii menguap tanda oksigen kurang di otak..
Tiba-tiba adik saudara mencelah..


"Eh abang Kakkoii, menguap tu tutup la mulut!"

"Tak nak..."

"Buruk tau tak muke abang kalau tak tutup mulut!"

"Biarlah..."

"Ustazah dekat sekolah adik cakap, kalau kita menguap tak tutup mulut..."

"Alah, abang Kakkoii dah tahu la.. Kalau kita tak tutup mulut, nanti syaitan masuk!"

"Syaitan??"

"A ah.. Syaitan... Nanti dia masuk ikut mulut ni kalau kita tak tutup.. kan?"

"Errr...."

"Tapi adik, sekarang bulan puasa! Dia mana boleh nak masuk mulut abang!"

"Kenapa bulan puasa dia tak boleh masuk mulut abang?"

"Sebab, bulan puasa kan semua syaitan kena rantai!"

"Ooo yeke?"

"Ye la... Itu sebabnya abang Kakkoii menguap tak tutup mulut! Hahaha.."

"Tapi Ustazah cakap, kalau kita tak tutup mulut waktu menguap..."

"Hmm?"

"Itu tandanya kita BIADAB!"

"....Erk!"


P/s : Ingat, sentiasa tutup mulut ketika menguap! Jika tidak kita adalah orang yang... BIADAB! Huh, pedas~

Jika suka entry ini, sila tekan Like dan Share di FB yer...



70 Komen Dari Mereka Yg Kakkoii:

AleeyaLiya on August 24, 2011 at 8:22 AM said...

hahaa..kene balik..hahaa
XD

wafiy suzly on August 24, 2011 at 8:22 AM said...

kena sedas atas muke, haha

miss ct on August 24, 2011 at 8:38 AM said...

Assalamualaikum kk...
adik sedara kk ni bgslah..apa kata minta dia wat blog...mesti byk yg leh dia kongsi...hehehe =P

hafrizzul hafiz on August 24, 2011 at 8:45 AM said...

hahahaha..
senyap terus abg tu..

Qynisma on August 24, 2011 at 8:47 AM said...

haha kem salam at adik :D

вʋввℓɛ ρσρƨ on August 24, 2011 at 8:51 AM said...

hahha. btol la tu.. pndai adik tu ep ;) hahah

Jahidih Saili on August 24, 2011 at 9:17 AM said...

haha..bijak adik tu..

ArulchelseA on August 24, 2011 at 9:31 AM said...

kih kih..ramai yg ckp masuk syaitan..tp sebenarnya tk manis di pandang org tu je..

Siti Safiyyah on August 24, 2011 at 9:33 AM said...

salah satu perkara yg ss akan tengok pada seorang lelaki tu ialah cara dia menguap. kalau menguap tak tutup mulut, lebih2 lagi kat tempat awam, terus reject. ehem.

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:01 AM said...

@AleeyaLiya

Huh gelakan orang syiok naa.. haha

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:01 AM said...

@wafiy suzly

yang sedas tu makan dalam tau~!

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:02 AM said...

@miss ct

huh, tak payah.. menulis pun lintang pukang lagi ni kan nak suruh menaip lak? haha

Tunggu die dah beso sikit kk "wariskan" blog ni pada die

Terbaek~!

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:02 AM said...

@hafrizzul hafiz

Ha ah.. senyap terus "abang" ni.. haha

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:02 AM said...

@Qynisma

Orait~! I/allah~

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:03 AM said...

@вʋввℓɛ ρσρƨ

die memang petah berkata2... Innocent lagi la katekan..

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:03 AM said...

@Jahidih Saili

Bijak ke? Hmm lebih kepada geliga otaknye kot..

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:04 AM said...

@ArulchelseA

Yes~ itulah motifnya ^^

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:04 AM said...

@Siti Safiyyah

~SPEECHLESS~~~

~sHy~ on August 24, 2011 at 10:05 AM said...

ingat tau kakkoi sentiasa lah tutup mulut semasa menguap..kalau tidak akan direject oleh SS..hehe

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:06 AM said...

Hah... x de maknanye~!

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock on August 24, 2011 at 10:09 AM said...

huhu .

si macho on August 24, 2011 at 10:10 AM said...

padan mukaaa cikgu kene ajoo dgn budak kecik XD

Siti Safiyyah on August 24, 2011 at 10:11 AM said...

ni pehal shy kaitkan dgn name ss ni? :ape

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:13 AM said...

@hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock

kamu gelak mcm keroro gunso ler huhuhu

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:13 AM said...

@si macho

^^ haha dah2, pi jahit bear muke sendiri tu..

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:14 AM said...

@Siti Safiyyah

No komen~~ lalala :lari

bella luna on August 24, 2011 at 10:18 AM said...

haha,kang dah kena ngan dak kecik,hehe,.laen kali menguap tutup mulut yea,.bdw,abg ke?ingat akak,patut la emo semacam je balas entry,hehe,.peace ^,^

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:20 AM said...

@bella luna

Haha, kene sound terus tobat~~~

A ah... kakkoii ni selalu disalahjantinakan..

bella luna on August 24, 2011 at 10:22 AM said...

haha,sekali lagi padan muka yek;p

tu la pasal,ingat kan akak koii,hehe,.upa2nya abg kakkoii,..

nysah mydon on August 24, 2011 at 10:22 AM said...

wakaka..gile kelakar...dah follow kamu :)

AzatLazat on August 24, 2011 at 11:18 AM said...

kah kah kah
kena sound setepek sekali
jangan marah budak tu sudah
biadap namanya
:P

amranaiman on August 24, 2011 at 1:12 PM said...

@AzatLazatLIKE budak nih hehehe

myhatiku on August 24, 2011 at 3:56 PM said...

kesimpulannya, jgn jadi biadab tapi beradab..he:p

FYA PELANG! on August 24, 2011 at 4:51 PM said...

haha/ padan muka ! kena sebijik :DD

ISU HANGAT YANG MEMERLUKAN PENDAPAT. PLEASE -_-" http://fyapelangi.blogspot.com/2011/08/isu-hangat-yang-dingin-time-raya.html

mama shifa on August 24, 2011 at 5:22 PM said...

hahaha so cute
menguap ni penyakit berjangkit tau
tak caya cer tgk org guap, sure kita nguap gak

mizzkechique on August 24, 2011 at 5:55 PM said...

haha..terkono abg kakkoii..

erkk, abg rupenya..ingtkn kakak.. :P

Golden Rose on August 24, 2011 at 5:56 PM said...

dulu kecik2 kerap gak mak tegur mcm tu tapi bila dah besar baru sedar kenapa ada larangan mcm tu...org2 tua dulu mmg mcm2 larangan semata-mata utk mengajar kita

Abhamz on August 24, 2011 at 7:40 PM said...

salam, betul tu...sbb tak elok benor kalau menguap tak tutup mulut...

My Name is Mar on August 24, 2011 at 8:08 PM said...

Ha-ha-ha:D

Lu kena kencing..

Ho-ho-ho!

Kakkoii on August 24, 2011 at 9:09 PM said...

@bella luna

Kakkoii tu maksudnye Cool~ ho ho ho

Kakkoii on August 24, 2011 at 9:09 PM said...

@nysah mydon

Wahaha gile seronok... tenkiu!

Kakkoii on August 24, 2011 at 9:09 PM said...

@AzatLazat

Haha nak marah budak tu kene pikir beribu kali... kang die ngajuk susah

Kakkoii on August 24, 2011 at 9:10 PM said...

@amranaiman

Wah~ ini pengaruh FB dah ni haha

Kakkoii on August 24, 2011 at 9:10 PM said...

@myhatiku

Haha bijak~ bijak~

Kakkoii on August 24, 2011 at 9:11 PM said...

@FYA PELANG!

Haha fya, sampai ati... ok kakkoii g bagi pendapat skang

Kakkoii on August 24, 2011 at 9:11 PM said...

@mama shifa

Yup! pernah dengar tu.. tindakan berantai namanya

Kakkoii on August 24, 2011 at 9:11 PM said...

@mizzkechique

Huh... ni sorang lagi.. sabo je la~ -.-

Rai on August 24, 2011 at 9:12 PM said...

husband pun bising kalau menguap tak tutup mulut..huduh..hehehe..

Kakkoii on August 24, 2011 at 9:12 PM said...

@Golden Rose

Yup.. yg x leh blah, jgn makan pindah2 tempat... nanti kawin ramai ahahha

Kakkoii on August 24, 2011 at 9:13 PM said...

@Abhamz

haha sokong! sokong!

Kakkoii on August 24, 2011 at 9:13 PM said...

@My Name is Mar

haha ape nak wat~ dah nasib

Kakkoii on August 24, 2011 at 9:13 PM said...

Rai >> kalo husband kata huduh, memang huduh la jawabnye haha

Pure Mahabbah Fillah on August 24, 2011 at 9:42 PM said...

assalam..

huhuu jgn menguaap smp bunyi sora yaa...

Allah x suka kita menguap smp bunyi2

hana on August 24, 2011 at 10:01 PM said...

haha...
sunggh x sopan menguap x ttp mulut lagi2 kalau perempuan..
hana mmg pantang betol kalau tgk orang menguap x tutup mulut..
ish...

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:17 PM said...

@Pure Mahabbah Fillah

Orait ^^, nasihat diterima baik :)

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:17 PM said...

@hana

Agak2 nye la kalo kak hana nampak, ape kak buat?

el-janna on August 24, 2011 at 10:19 PM said...

wo...~keh657475

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:20 PM said...

el-jannaj >> :erk!! ape benda tu?

eusaida_eda on August 24, 2011 at 10:27 PM said...

hahaha cian kakkoii.. selamat rie rye kakkoii... :)

Zul Fattah on August 24, 2011 at 10:27 PM said...

erkk.. haha..menguap tu satu penyakit..dan ia sangat mudah berjangkit

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:27 PM said...

eusaida >> selamat hari raya gak ^^

Kakkoii on August 24, 2011 at 10:29 PM said...

zul fattah >> haha tapi kalo x cover amat buruk rupanya~

Anonymous said...

tak sajak betul menguap macam gitu..hahahah

-kiah wilcha-

msredcheesecake on August 25, 2011 at 4:48 AM said...

alamak, msred pon selalu gak biadap....malu la....

Si Manis Butterfly on August 25, 2011 at 6:12 AM said...

lawak-lawak...

Kakkoii on August 25, 2011 at 7:13 AM said...

@Anonymous

pergh kiah jadi cik anon!!! haha

Kakkoii on August 25, 2011 at 7:14 AM said...

@msredcheesecake

haha msred, kita serupaaa

Kakkoii on August 25, 2011 at 7:15 AM said...

@Si Manis Butterfly

Anda boleh gelak.. haha

Anonymous said...

@Kakkoii
gwa nie xsuke nk showoff2 sangatt..jadik la cik anon yg comel sudehh..top jugakkk hahahahaha

-kiah wilcha-

Ira on August 28, 2011 at 12:43 AM said...

pandai betul anak sedara kk tu :)
terbaikk ! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kakkoii-me Copyright © 2011