Kemalangan Dan Saman

2011-08-24
Siapa kata polis tak skodeng? Merekalah 'kaki' sebenarnya!


Pada suatu hari, Kakkoii menemani kawan untuk pergi ke Johor Baru..

Di dalam perjalanan...


"Alamak bro, laju gile kau bawak.. Kasi slow sikit lah.."

"Alahai, rilek sudah.. Aku dah biasa dengan jalan ini.."

"Kalau ye pun dah biasa, slow la sikit.. Cuak aku ni.."

"Duduk diam-diam aje.. Aku ni dah layak berlakon dalam Tokyo Drift tau !"

"Gila kau.. Buatnye eksiden.. Naya kita.. Aku belum kahwin lagi ni!"

"Ish kau ni.. Mulut biar ada insuran sikit! Aku tahu la nak cilok.."


Nasihat kawan tidak didengari...



"Eh bro, jalan ni kau kena bawak slow sikit!"

"Kenapa?"

"Sini selalu ada 'SPEED TRAP' ! Aku dah berapa kali kena saman dekat sini tau."

"Hah, ye ke?"

"A ah.. Kalau tak silap aku RM 300 kena bayar untuk satu saman!"

"Ish bahaya ni... Kena bawak slow.."

"....Erk.."


Akhirnya kereta berjalan perlahan sehingga ke destinasi..


P/s : Antara kemalangan dan kena saman, orang lebih takut saman! Betul tak?

Jika anda minat entry ini, sila tekan Like dan Share di FB yer...



60 Komen Dari Mereka Yg Kakkoii:

Cik Bell on August 24, 2011 at 10:58 PM said...

haha..biasalah tu..
tu bukan tokyo drift dah..tukar jadi toyol drift.haha ;p

Kakkoii on August 24, 2011 at 11:04 PM said...

cik bell >> haha toyol drift tu maksudnye drift sambil mencuri duit ke? hik3

si macho on August 24, 2011 at 11:05 PM said...

T________________________________T

Kakkoii on August 24, 2011 at 11:07 PM said...

si macho.. >> apekah???

^_______________________^

AleeyaLiya on August 24, 2011 at 11:14 PM said...

org mmg tkut saman sbb tkut habis duit..bukn takut apa..hihi..

AzatLazat on August 24, 2011 at 11:15 PM said...

kiranya orang lagi sayang dari nyawa la.ish ish ish

iMBobo on August 24, 2011 at 11:26 PM said...

haha btol2..org lebih takut saman pdahal nyawa lg berharga dr wang ringgit :)

alepridz on August 24, 2011 at 11:29 PM said...

haha... aku selalu bagi alasan tak kawin jugak kalau member bawak laju...

wafiy suzly on August 24, 2011 at 11:30 PM said...

lek ar abg polis, kitaa kautim cam biasaa, amacam?

Rai on August 24, 2011 at 11:35 PM said...

kalau eksiden boleh claim insuran.. kena saman nak cekau mana duitnya..hahahaha...

eyna lollipop on August 24, 2011 at 11:57 PM said...

hahaaha..
adeh,,
mcm2...

maszull on August 25, 2011 at 12:02 AM said...

salam...berhati2 dijalan raya skg kn musim cuti raya...

ingat orang tersayang...:)

Kakkoii on August 25, 2011 at 12:03 AM said...

@AleeyaLiya

Haha tu la pasal... bila nyawa sendiri mcm x takut pulak kan?

Kakkoii on August 25, 2011 at 12:04 AM said...

@AzatLazat

Yup... hakikatnya.. cube kita pandang sekeliling.. ugut sket pasal saman, tgk mesti menggelabah

Kakkoii on August 25, 2011 at 12:04 AM said...

@iMBobo

yup.. sekarang dunia dah terbalik haha

Kakkoii on August 25, 2011 at 12:05 AM said...

@alepridz

Kita serupa~~ haha

Kakkoii on August 25, 2011 at 12:05 AM said...

@wafiy suzly

Erk... mcm biasa bagi duit ko pi jek~ haha

Kakkoii on August 25, 2011 at 12:05 AM said...

@Rai

Abih tu kalo eksiden then mampuih nak cekau mana nyawanya?

Kakkoii on August 25, 2011 at 12:06 AM said...

@eyna lollipop

Mcm2 ragam manusia kan?

Kakkoii on August 25, 2011 at 12:06 AM said...

@maszull

haa dgr tu mak dah bgi pesanan!! haha

niesa on August 25, 2011 at 12:09 AM said...

dr bayar saman baik duit guna tuk shoping....hihi

mama shifa on August 25, 2011 at 12:22 AM said...

Menggong..dah teror lah tu
dah kebal kalau xsiden sure tak paper la tu

Panggil aku Han on August 25, 2011 at 12:45 AM said...

syg duit letu..
aiyakk..nyawa lg penting dowh..

Eddy Dce on August 25, 2011 at 12:46 AM said...

haha..memang betul pun...orang lagi takut kena saman...kalau tempat speed trap tau je nak bawak slow... :)

miss ct on August 25, 2011 at 12:48 AM said...

Assalamualaikum....
mmg betul pun..lagi2 raya ni kan..for sure lagi byk speed trap... risau lah pula...

myhatiku on August 25, 2011 at 1:12 AM said...

pandu berhemah dpt elakkan kemalangan dan jugak saman..2 in 1..he:p

Afiqa Dayana on August 25, 2011 at 1:45 AM said...

haha, sayangilah nyawa anda :P

Miss Nadya on August 25, 2011 at 2:00 AM said...

hehe...dengar kene saman terus slow..hehe..^^

lagi satu thanks sbab tadi bagi penerangan tentang pos..ツ nad say thanks di sini ツ

Jejaka Terhangat on August 25, 2011 at 2:18 AM said...

hehe..btol apa yg kakkoi kata tu. bajet dgn skill driving tak bleh eksiden la tu. len kali aku nak guna taktik ni gak la ek. baru kawan aku bawak selow. ahaks..

Paris Hilton (xila) on August 25, 2011 at 2:29 AM said...

btol la...aish, org kite...

SITI NOORNADIYANA on August 25, 2011 at 2:48 AM said...

padahal nyawa lah yang takde ganti. T_T

el-janna on August 25, 2011 at 3:14 AM said...

bia lambat jiwa selamat~

Clara on August 25, 2011 at 3:16 AM said...

Mmg betul pown..

Drp kne saman baik berlaku kmlangan, diorg pkir cmtu kowt..

Tak sygkan nyawa sndri tp sygkan duit..

mmg betul!

Gen2Merah on August 25, 2011 at 3:41 AM said...

saya paling takut kalau kemalangan.. saya juga paling menyampah kalau kena saman.. ehehehe

Thanx singgah n komen blog saya. Followed sini.. salam ukhuwah...

Ain Lan on August 25, 2011 at 3:51 AM said...

hahaxx..org skrang~~ huhu...lebih sayang duit dari nyawa..haha..polis pun suka amit kesempatan time raya2 nih..yg x salah..dia akan cari salah diaorang haha,,yg dh salah tu klau x cukup duit boleh pulak bgi diskaun~~haha :)

FYA PELANG! on August 25, 2011 at 3:58 AM said...

aah lha. betul betul :) padahal saman, 300 je. nyawa, tak bole beli bayar -_-"


p/s : hati hati di jalan raya. selamat pulang ke kampung :DD

Kalamhati on August 25, 2011 at 4:06 AM said...

Nasib baik nasihat didengar,,huhu
tanak duit melayang punya pasal kan..
tp nyawa mesti kita utamakan kan..=)

izah :) on August 25, 2011 at 4:33 AM said...

kalau iza,,yg paling iza takot sekali ,,kemalangan lah....:D

msredcheesecake on August 25, 2011 at 4:47 AM said...

msred takut dua2...msred pemandu berhemah...hheee

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:51 AM said...

@niesa

Haha bagus gak tu... tu sebab x leh bawak laju2.. t x leh shoping

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:52 AM said...

@mama shifa

itu drebar yang kebal.. kita yg menumpang ni x kebal...

X KAWIN LAGI OOOO

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:52 AM said...

@Panggil aku Han

Haha manusia zaman sekarang.. duit mengatasi segala2nya

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:53 AM said...

@Eddy Dce

Kan bagus kalo sume jalan kat malaysia ada speed trap everyday haha

Memang kaya la kerajaan

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:53 AM said...

@miss ct

Waalaikummussalam.. lagi banyak speed trap lagi la bagus.. so bawak tu slow la eh

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:54 AM said...

@myhatiku

Yup 100% sokong!

Thumbs up!!

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:54 AM said...

@Afiqa Dayana

Kalo tak sayang maknanya kita mendera diri sendiri!

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:54 AM said...

@Miss Nadya

Haha die memang fobia bab saman2 ni..

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:55 AM said...

@Jejaka Terhangat

Bagus JT, gune jgn x gune haha

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:55 AM said...

@Paris Hilton (xila)

Mindset orng kita kan? Kene ubah la gamaknya

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:55 AM said...

@SITI NOORNADIYANA

Yup... nyawa tiada penggantinya.. betul2

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:56 AM said...

@el-janna

Kalo lambat2 sgt t jiwa terbakar lak..

coz orng belakang maki hamun bawak cam kure2 haha

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:56 AM said...

@Clara

Kalo x sygkan nyawa sendiri, at least sygkan lah nyawa orng lain...

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:57 AM said...

@Gen2Merah

Kalau takut kemalangan dan saman, bawak tu slow2 la haha

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:57 AM said...

@Ain Lan

Polis kita kan mesra rakyat haha

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:58 AM said...

@FYA PELANG!

Haa memang betul pun.. nyawa sgt beharga kan?

Selamat memandu gak fya ^^

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:59 AM said...

@Kalamhati

Tu pun nasib baik cube2 cakap aje.. sekali betul la dia dengar..

Ehem, padahal kelentong aje haha

Kakkoii on August 25, 2011 at 6:59 AM said...

@izah :)

Sama la.. kemalangan kita langgar atau kita dilanggar, dua2 pun kk takut -.-

Kakkoii on August 25, 2011 at 7:00 AM said...

@msredcheesecake

Ye ke msred? bukan ke aritu kk nampak msred drift kat highway?

ArulchelseA on August 25, 2011 at 7:17 AM said...

ramai yg cakap dia memang laju... kih kih kih

Abdul Farique on August 25, 2011 at 10:20 AM said...

Assalamualaikum , kalau af ada keta . af suka pecut sampai meter pecah . hahaha . maklong la kan, jalan af punya :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kakkoii-me Copyright © 2011