Buatan Orang

2012-07-04
Sihir, dikenali juga dengan panggilan "buatan orang"..


Ingat lagi tak Baby? Pernah Kakkoii cerita dalam entry Pak Su Cakap Lucah..

Kali ini kisah dia semasa berada di dalam kandungan..

Menjadi rutin keluarga Kakkoii untuk pulang melawat saudara mara sebulan sekali..
Ketika itu Mak Su sedang mengandungkan si Baby..


"Uwekk!! Uweeekkk!!"

"Lah, Mak Su muntah teruknya?"


Mak Su muncul dari dalam bilik dan berkata..


"Itu bukan aku, itu Pak Su kau.."

"Hah? Die sakit ke Mak Su?"

"Mana ada sakitnye.. Segar bugar lagi ada lah.."

"Dah tu, lain macam je bunyi muntah tu.. Macam teruk betul sakitnye..?"

"Entah.. Kau tanya sendiri Pak Su tu.. Asal pagi je muntah.."

"Aik? Mak Su yang mengandung, kenapa suami pula yang muntah?"

"Dia terkenan kot.."


Tiba-tiba Pak Su muncul dari dapur..


"Ini bukan terkenan.. Ini termengandung namanya.."

"Awak mengandung? Tu dalam perut yang besar tu lemak! Bukan anak!"

"Haa tu la awak.. Dalam perut ni kena buatan orang.."

"Buatan orang apanye.. Ni anak dalam perut saya ni baru lah boleh kata buatan orang.."


 Dengan perasaan tidak bersalah dan tak faham, Kakkoii bertanya..


"Buatan orang?"

"Pak Su kau la yang buat!"


Jawapan spontan Mak Su yang terkenal dengan kebebasan bercakapnya membuatkan Kakkoii tersipu-sipu malu.. Untuk menukar topik, Kakkoii bertanya..


"Dah tu, dalam perut Pak Su buatan siapa pula?"

"Buatan siapa lagi, Mak Su kau punya kerja lah.. Masak sedap-sedap, gemuk lah aku..!!"

"Erk.."


P/s :- Itu maksud buatan orang rupanya.. Ingatkan kena sihir je orang guna perkataan tu..





8 Komen Dari Mereka Yg Kakkoii:

hana on July 4, 2012 at 9:40 AM said...

hahah
buatan tu bg kebahagiaan..
=D

Pn. Sheila@CC on July 4, 2012 at 11:29 PM said...

hehehe... dua2 kena buatan org kan...

maszull on July 4, 2012 at 11:55 PM said...

assalamualaikum kakkoii....hahahaha itulah buatan org yg original ...:)

Yuu Hidayu on July 5, 2012 at 9:44 PM said...

kelakarlah kakkoii niii!! hahaha XD

Kakkoii on July 6, 2012 at 7:37 AM said...

@hana

ehem2... pandai je

Kakkoii on July 6, 2012 at 7:38 AM said...

@Pn. Sheila@CC

tu la pasal... kene saling buat membuat tu..

Kakkoii on July 6, 2012 at 7:40 AM said...

@maszull

btul... x yah nk jumpa bomoh bagai

Kakkoii on July 6, 2012 at 7:41 AM said...

@Yuu Hidayu

itu la die tema blog ni... kelakar sokmo kot?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kakkoii-me Copyright © 2011